Etusivu Kansanmusiikki Viihdemusiikki Keikat Opetus Diskografia Nuottijulkaisut Biografia Valokuvia Linkit


Mukavia kappaleita kaksiriviselle

kuva kuva

Mukavia kappaleita kaksiriviselle I ja II -kirjoihin on valikoitunut vuosien saatossa oppimiani ja lukuisilla kursseilla edelleen opettamiani suosittuja kansanmusiikkisävelmiä, joista monista 2-riviselle haitarille soveltuvaa nuottia ei ole ollut saatavilla. Mukana on niin perinteisiä kaksirivismusiikin helmiä eri maakunnista, kaksiriviselle sovellettuja pelimannikappaleita kuin tämän päivän pelimannien sävellyksiäkin.

Monet kirjojen kappaleet olen oppinut korvakuulolla eri pelimanneilta, ja toiset sävelmät taas ovat vain tarttuneet sormiini, vaikka eivät varsinaisesti alunperin 2-riviskappaleita olekaan. Niitä olen uskaltanut tarpeen vaatiessa muokata näihin kirjoihin kaksiriviselle soveltuviksi.

Sävelmien nuotinnokset olen tehnyt osittain omaa soittoani mukaellen. Jokaisesta sävelmästä liikkuu maailmalla varmasti lukuisia eri nimiä ja toisintoja, ja toivottavasti näidenkään kirjojen kappaleiden alati muuntuva elämä ei näihin kansiin lopu.

Nidottu, 70 / 74 sivua. Kirjat on julkaissut Pekka Pentikäinen, ja niitä myy mm. F-musiikki, http://www.f-musiikki.fi ja Suomen Kansanmusiikkiliitto, http://www.kansanmusiikkiliitto.fi.

Tiedustelut: pp(at)pekkapentikainen.fi tai puh. 0400-507242

Kamupolska

kuva kuva

Kamupolska on tehty ennen kaikkea koulujen musiikkiluokkia, musiikkiopistoja sekä erilaisia kansanmusiikkiryhmiä varten, jotka etsivät sopivaa ohjelmistoa niin soittouransa alkutaipaleella oleville pelimannin aluille kuin samassa yhteessä soittaville pidemmälle ehtineille kisälleille.

Useimmissa sovituksissa on kyllin helppoa soitettavaa juuri soittimen perusteet oppineille 5-kielisen kanteleen soittajille sekä haasteellisempaa materiaalia pidemmälle ehtineille musikanteille. Näin kaiken tasoiset soittajat voivat samassa yhtyeessä nauttia yhtyemusisoinnin riemusta. Mukana on sävelmiä myös vauhdikkaan pelimannimusiikin ystäville.

Nidottu, 24 sivua. Kirjan on julkaissut ja sitä myy Suomen Kansanmusiikkiliitto. http://www.kansanmusiikkiliitto.fi.