Etusivu Kansanmusiikki Viihdemusiikki Keikat Opetus Diskografia Nuottijulkaisut Biografia Valokuvia Linkit


Opetus

2- ja 5-rivinen haitari

Pekka on opettanut 2- ja 5-rivisen haitarin soittoa vuodesta 1983 lähtien mm. Itä-Helsingin musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa sekä lukuisilla kursseilla Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Ranskassa, Hollannissa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa.

Oppilasaines koostuu lapsista aikuisiin ja vasta-alkajista ammattiopiskelijoihin, ja opetusmetodina käytetään sekä korvakuulo- että nuottisoittoa tilanteen ja oppilaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Myös vapaasäestys ja sen eri muodot kuuluvat opetukseen.

Yhtyeet

Espoon Pelimannit - Esbo Spelmanslag on Espoon työväenopiston alaisuudessa toimiva esiintyvä ja edustava 23-jäseninen pelimanni- ja viihdeorkesteri, jonka opettajana Pekka on toiminut vuodesta 1996 lähtien. Yhtye on voittanut sarjansa pelimanniyhteiden suomenmestaruuden vuosina 2005 ja 2007.

Vuonna 2010 Espoon pelimannit osallistuivat Suomen edustajana Ruotsin Sälenissä järjestettyyn pohjoismaiseen pelimanniorkesterikilpailuun. Orkesterin ensimmäinen oma CD Tanssitaanko - Får jag lov? ilmestyi v. 2005. Mukaan ovat tervetulleita soittimen perustaidot omaavat ja nuotinlukutaitoiset pelimannit!

Tiedustelut: Maarit Aarvala puh. 040-5161101 maarit(at)aarvala.fi, http://www.espoonpelimannit.fi

Helsingin Kaksrivisklubi kokoontuu harjoittelemaan perinteistä 2-rivismusiikkia joka toinen maanantai Munkkivuoren kerhokeskuksessa aina kaksi tuntia kerrallaan. Yhtye voitti kolmannen sijan pelimanniyhteiden suomenmestaruuden vuonna 2005.

Tiedustelut: Suomen Kansanmusiikkiliitto, puh 09-873 1320

Lisäksi Pekan opissa ovat olleet mm. Heinolan Pelimannit, Mandora, Maunulan Musisoijat sekä lukuisat kurssiyhtyeet.

Muu opetustoiminta

Pekka on opettanut myös kansanmusiikin sovittamista, pitänyt kouluissa kansanmusiikin työpajoja, ohjannut musiikkiluokkien orkestereita, perustanut ja ohjannut Pelimanni Big Bandia sekä opettanut kansantanssin ohjaajille kansanmusiikin teoriaa.

Tiedustelut opetustoiminnasta: pp(at)pekkapentikainen.fi, puh. 0400-507242.